[Res med oss till Languedoc] – [Köp boken]

Boken om Languedoc är skriven av Britt Karlsson (BKWine) i samarbete med två medförfattare: Bengt Rydén och Anders Levander. Bilderna i boken är gjorda av Per Karlsson (BKWine). Den är utgiven av Carlsson Bokförlag.

Författarprofiler

Text

Britt Karlsson (BKWine)
040304-1-k469-0023 Britt är baserad i Paris sedan 1990 där hon i mitten på 90-talet startade BKWine. Verksamheten består av framför allt av vinresor, vinjournalistik och vinutbildning. Under dessa år har hon regelbundet rest runt i de franska vindistrikten och skapat sig en unik bild av hur de franska vinbönderna arbetar. Britt besöker runt 200 vinproducenter varje år och anordnar årligen ett tjugotal vinresor för vinentusiaster. Hon anlitas också regelbundet som domare i vintävlingar i Europa, Asien och Latinamerika – nu senast i Brasilien! Britt är också flitigt engagerad som föredragshållare och vinskribent (Livets Goda, Vin och Barjournalen, Weekendbladet, Munskänken, Mat & Vänner m.fl. publikationer). Hon publicerar Sveriges mest lästa nyhetsbrev om vin: BKWine Brief. Hon är en av Sveriges främsta auktoriteter på franska viner.

Britt ligger bakom en stor del av boken och har t.ex. skrivit om Languedocs druvor; dess klassificering och appellationer; avsnitten Coteaux du Languedoc-Pic St Loup; halva Montpeyroux; La Clape; Minervois; Corbières; Fitou; Limoux; samt delar av Vin de Pays, samt introduktionsavsnitten till samtliga distrikt; liksom avsnittet om Languedocs mat.

cb15-568-6859Bengt Rydén
Bengt har sedan många år tillbaka ett brinnande intresse för vin och framför allt viner från Languedoc. Han vistas i regionen en del av året sedan lång tid tillbaka och är en stor Frankrike-älskare sedan studietiden i Paris på 1950-talet. Bengt var chef för Stockholmsbörsen under 15 år och är fortfarande mycket aktiv i affärslivet, bl a som ordförande i Sjunde AP-fonden.

Anders Levander
cb15-568-6864Även Anders Levander har bidragit till boken. Anders skrev för ett par år sedan vinboken ”Möten med Chablis”. Han är från början civilekonom med en karriär som bankman bakom sig. Han ägnar sig sedan ett par år tillbaka framför allt åt vinet, som frilansjournalist och som författare. Sin kunskap om vin har han tillägnat sig under många års vinprovande och många resor i vindistrikten. Anders anlitas även för juryuppdrag i vintävlingar i Frankrike och Italien.

Bild

Per Karlsson (BKWine)
Per är andra hälften i BKWine, tillsammans med Britt. Han är numer (efter en mångårig parentes inom den internationella IT- och telecombranschen) fotograf specialiserad på vin, mat, gastronomi och resor. Det blir tjugotalet resor och runt 200 vingårdsbesök om året, vilket ger en hel del bildmaterial (och många viner provade!). Hans vinintresse började redan i trettonårsåldern (jo, faktiskt) och han har med andra ord en lång vinkarriär bakom sig. Emellanåt så skriver även Per om vin och är dessutom BKWines redaktör. Pers bilder används av både svenska och internationella publikationer. Han representeras i England av fotoagenturen Alamy och i USA av Danita Delimont Stock Photography.

Per har gjort samtliga bilder som förekommer i boken (med undantag för bilder på tre producenter), inklusive omslaget.

Pressbilder

Här finns det pressbilder:
https://languedocboken.wordpress.com/pressbilder/

BKWine
Britt & Per Karlsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: